Låna från 500kr
Välj 30-90 dagarLåna upp till 40.000kr
Återbetalning 1-5 årLån mellan 5000-400.000kr
Fördelaktiga räntorLåna upp till 300.00kr
PrisgarantiLåna 5000-50.000kr
Avbetalning 1-5år

Snabblånets fördelar och ändamål

Snabblån har inte det bästa ryktet. Tittar man bara på namnet så är det kanske lite konstigt att det är så. Att kunna låna ”snabbt” måste ju vara bättre än att låna ”långsamt”! Det lite skamfilade ryktet kommer dock av att vissa långivare inom snabblån ibland kan ta ut en lite väl hög premie för servicen att låna ut pengar snabbt. Notera att detta inte gäller alla aktörer inom snabblån. Vissa har ganska låga avgifter och vissa erbjuder till och med ett kostnadsfritt lån till alla nya kunder.

Med ett snabblån får du pengar i handen snabbt. Det gör att du snabbt får en förstärkning till hushållskassan för konsumtion eller för att betala av en räkning du ligger efter med. Här är några exempel på snabblånets fördelar och ändamål.

Fördelar med snabblån

Det finns ett antal tydliga fördelar med snabblån framför andra sätt att skaka fram mindre summor pengar. För det första är det ytterst enkelt att ansöka om ett snabblån. Många gånger räcker det med att skicka ett sms alternativt fylla i ett kort formulär på en långivares webbplats. För det andra kommer pengarna snabbt in på ditt bankkonto. Ibland kan du få din utbetalning inom en timme. För det tredje innebär möjligheten att ta snabblån att du, när du verkligen behöver pengar snabbt, inte behöver fråga vänner och familjemedlemmar eller gå till pantbanken med någon värdesak.

Ändamål med snabblån

Du behöver aldrig meddela en långivare inom snabblån vad du har tänkt att använda pengarna till. Du kan lika gärna köpa nya vinterkläder till barnen som betala bokningsavgiften för en resa eller köpa de där snygga skorna du har sneglat på så länge. Givetvis kan du också använda pengar från ett snabblån för att täcka akuta kostnader i hushållet. Det är väl egentligen detta ändamål som snabblån främst bör användas för.